Waarom meer proteïne een goed idee is.

Waarom zijn proteïne zo machtig? (snap je ‘m, machtig?!)
Proteïne helpt bijna alle weefsels in je lichaam op te bouwen en te herstellen, waaronder spieren en botten. (maak je je zorgen om gezond ouder worden en je botdichtheid?! Proteïne is je vriend! Ook niet onbelangrijk, je krijgt er prachtige haren, huid en nagels door!‍♀)
Proteïne helpt bij het aanmaken en in balans brengen van belangrijke hormonen, inclusief die hormonen waar je blij en relaxed van wordt.
Proteïne ondersteunt je immuunsysteem.
Proteïne geeft je metabolisme een boost: het helpt bij vetverlies (dus niet gewichtsverlies, maar vetverlies!) en zorgt ervoor dat je slank blijft.
Wanneer eet je proteïne? Vroeg en vaak!
Proteïne is de meest verzadigende voedingsstof. Dat betekent dus dat je van voeding met een hoog proteïne gehalte snel een vol gevoel krijgt. Ons lichaam houdt van een constante toevoer van proteïne. Daarom is het zo belangrijk om bij elke maaltijd een beetje proteïne te eten.
Handige tip: als je aan het begin van de dag wat meer proteïne eet helpt dat om de rest van de dag je eetlust onder controle te houden. Een proteïnerijk ontbijt betekent minder trek in snacks in de middag en de avond.
Zo machtig zijn proteïne!!
ten overvloede…proteïne en eiwit is hetzelfde…

Nu weet je waarom. Tijd voor een experiment!

Probeer de komende week eens bij elke maaltijd die je eet 1 portie proteïne te eten, of je nou 1 of 5 keer per dag eet.

Kies uit het lijstje hieronder iets dat je op je eerst volgende boodschappenlijstje kunt zetten. Kies iets wat je lekker vindt en ook echt gaat eten. Maak het jezelf makkelijk. Hoe eenvoudiger het is om aan dat portie proteïne te komen hoe succesvoller dit experiment zal zijn!

• Mager vlees zoals rund, varken, en/of wild
• Gevogelte zoals kip en kalkoen
• Vis en zeevruchten zoals garnalen of coquilles
• Ei en eiwit (kip of andere tropische soorten)
• Cottage cheese of Griekse yoghurt (liefst uitgelekt, kant en klaar in een bakje van Fage of zelf met een theedoek en vergiet)
• Proteïne poeder zoals whey, ei, vegetarische mix zoals van erwten.
• Gekookte linzen of bonen
• Tempeh of tofu

Wat is een portie?!?!
Voor dames, 1x de grootte van je handpalm, vanaf je pols, min je vingers en je duim. Voor mannen geldt, 2x de grootte van je handpalm.

Ontdek welke proteïne voor jou het beste werken en deel je ervaring/recepten in de reacties.

Liefs,

~ Coach Laura

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *