Wat is CrossFit?


CrossFit is een uitgekiende ondersteuning voor je totale fitheid. Breed en algemeen, niet gericht op één specifieke situatie of toepassing. De fitheid die niet alleen in fysiek zware beroepen en in de sport, maar ook op straat en in huis de meeste voordelen biedt. Met CrossFit ben je optimaal voorbereid op het onverwachte.

CrossFit doet niet aan specialisatie en houdt niet van routine. Eenzijdige ontwikkeling wordt vroeg of laat afgestraft en verveling is dodelijk. De workout is elke dag anders, maar altijd intensief. Die intensiteit versterkt zowel je fysieke conditie als je mentale veerkracht. Van alle oefeningen zijn varianten die ook voor beginnende CrossFitters uit te voeren zijn.

CrossFit werkt niet met apparaten omdat die je in geïsoleerde, kunstmatige bewegingen dwingen. We gebruiken juist functionele bewegingen waarbij het hele lichaam betrokken is: tillen, gooien, springen, rennen. Daardoor versterken we je prestatievermogen op alle tien de dimensies van fitheid: uithoudingsvermogen van hart, bloedvaten en ademhalingsstelsel; weerstandsvermogen; sterkte; flexibiliteit; kracht; snelheid; coördinatie, wendbaarheid, evenwicht en nauwkeurigheid.